Zwangerschapsreflexologie

Als je zwanger bent, onderga je lichamelijk en emotioneel heel wat veranderingen. kleine kwaaltjes kunnen de kop opsteken. In deze periode is het niet steeds eenvoudig om je evenwicht (terug) te vinden. Een professionele begeleiding met voetreflexologie voor zwangeren kan hier een groot verschil maken!
Laat deze speciale periode in je leven niet zomaar voorbijgaan: maak een afspraak voor een zwangerschapsreflexologie!

Zwangerschapsreflexologie…

heeft al aangetoond dat het uiterst doeltreffend is bij het verminderen van spanningen en angsten helpt een meer natuurlijk evenwicht van de hormonen te vinden zodat de optimale omstandigheden voor een fijne zwangerschap en bevalling gecreëerd worden.
kan ook verlichting brengen voor vele kleine ongemakken tijdens de zwangerschap (misselijkheid, rugklachten, liespijn, slapeloosheid, darmproblemen, onevenwicht in het bekken, opgezwollen voeten, enz..) kan helpen bij het verminderen van gifstoffen en gematigde vochtophoping voelt fantastisch aan voor de toekomstige of kersverse moeder

FAQ – Algemene vragen en bekommernissen

Kunnen de sessies pijnlijk zijn?

Een sessie zou altijd heel rustgevend en aangenaam moeten aanvoelen. Het is de bedoeling stress en spanning weg te nemen, niet toe te voegen. Heb je echter onderliggende gezondheidskwesties zoals hierboven beschreven, dan kunnen deze als gevoelige zones op de voet worden ervaren. Reflexologen bewerken deze gevoelige zones om zo het evenwicht in het lichaam te herstellen en de bloedtoevoer naar de zones in nood te verbeteren.

Is reflexologie zoals een massage?

Het is iets gelijkaardigs, maar het is geen voetmassage. Hoewel reflexogie een aangename gewaarwording hoort te zijn, zal de reflexoloog toch de gevoelige reflexzones bewerken om zo op zoek te gaan naar indicaties over je algemene gezondheidstoestand. Soms worden er bijkomende vragen gesteld en wordt er meer gepraat tijdens een sessie om net deze gevoelige gebieden beter te kunnen behandelen.

Hoe zal ik mij voelen na een sessie?

Onze lichamen zijn uniek, dus ook onze reacties op een sessie. Over het algemeen zou je je heel goed moeten voelen na een sessie. Een greep uit de beschrijvingen van cliënten: “In evenwicht, meer energie, heel ontspannen, een algemeen goed gevoel, ik liep op wolkjes…”.

Hoe lang duren de sessies?

De duur van een sessie is afhankelijk van de specifieke gezondheidsthema’s van de cliënt, maar meestal duurt een sessie tot maximaal een uur.

Is reflexologie veilig gedurende de hele zwangerschap?

Absoluut! U haalt al voordeel uit sessies die aanvangen vóór de conceptie tot geruime tijd na de geboorte. Een zwangerschapsreflexoloog heeft een specifieke opleiding gehad om te werken met zwangeren. Ook de baby kan baat vinden uit een aantal korte sessies. Of mama en papa kunnen een aantal technieken aanleren om zelf toe te passen bij hun baby. Reflexologie wordt ook aangeraden bij een miskraam omdat het een helend effect heeft en tegelijkertijd het lichaam in evenwicht herstelt.

Kan reflexologie een miskraam veroorzaken?

Neen! Zwangerschapsreflexologie kan en zal een levensvatbare foetus niet laten afsterven of te vroeg laten komen. Meestal zijn chromosoomafwijkingen bij de foetus de meest voorkomende oorzaak van een miskraam.

Kan mijn partner ook baat vinden bij reflexologie?

Jazeker! Ideaal is dat beide partners reflexologie volgen vóór de bevalling. Op deze wijze kan jouw partner jou op een passende, rustige manier bijstaan op het moment van de bevalling.

Hoeveel sessies worden aangeraden en hoe vaak?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Eenmaal per week of minstens eenmaal om de maand wordt toch aangeraden. Het aantal sessies is ook afhankelijk van hoe vaak jij wil genieten van deze evenwichtbrengende en rustgevende behandeling.

Wat is reflexologie?

Reflexologie is een oude natuurlijke therapie waarbij subtiele energie van de voeten gebruikt wordt om de totale mens in evenwicht te herstellen en voor harmonie te zorgen zodat hij/zij een goede gezondheid en algemeen welzijn kan bereiken en behouden. Heel eenvoudig, alles wat zich in het menselijk wezen afspeelt, heeft zijn weerspiegeling (reflectie) in de voeten en alles wat in de voeten gebeurt, is verbonden met de mens in zijn geheel.
Zwangerschapsreflexologie vergeleken met traditionele reflexologie

De methodes die bij zwangerschapsreflexologie gebruikt worden verschillen van de traditionele reflexologie op volgende punten:

meer ontspannende technieken (om zowel moeder als baby tot rust te brengen) rechtstreekse aandacht voor de kwalen en pijnen eigen aan een zwangerschap (rugpijn, zuur, zwellingen, pijnlijke voeten, enz.) energetisch evenwicht van de endocriene zones voor het algemene mentale en fysieke welzijn van zowel moeder als baby
een doorgaans zachter gebruik van de technieken aangepast aan elk stadium van de zwangerschap Zwangerschapsreflexologie is een aanvullende gezondheidszorg…

… voor zwangeren, vrouwen die zwanger willen worden of die met onvruchtbaarheid te maken hebben. Het vervangt geenszins de verloskundige of medische zorg.